Veelgestelde vragen

De vergoeding die je ontvangt voor het geven van studiebegeleiding en bijles is afhankelijk van je eigen ervaring, het niveau van de begeleiding en de locatie waar de begeleiding doorgaat. Naarmate je meer ervaring opdoet met les geven, bouw je ook ervaringspunten op en verdien je meer! We bespreken jouw vergoeding in een persoonlijk intakegesprek.
Jouw motivatie, cv en cijferlijst worden eerst door BijlesHuis geanalyseerd. Hieruit maken we een eerste selectie. Vervolgens nodigt BijlesHuis de potentiële lesgever uit voor een gesprek. Onze medewerkers zoeken voor elke student de juiste match op basis van kennis, persoonlijkheid en beschikbaarheid. Meer informatie vind je hier.
De uitbetaling gebeurt maandelijks. De gehele vergoeding inclusief eventuele reiskostenvergoeding ontvang je in het midden van de volgende maand, op voorwaarde dat je de agenda hebt ingevuld voor de laatste dag van de maand.
Bijlesdocenten in Nederand geven steeds les op freelance basis. Er is nooit sprake van een loonverband. Elk jaar dien je als docent je belastingen in te vullen. Het jaartotaal van wat verdiend werd met het lesgeven dient dan ingevuld te worden in het onderdeel "inkomsten uit overig werk". Hoeveel belasting er op betaald moet worden en of er belasting op betaald moet worden hangt af van je persoonlijke informatie. Meer informatie vind je terug op de website van de Nederlandse Belastingdienst.